Inloop, wandelen en fietsen

Op woensdag 15 augustus vindt de eerste inloopochtend na de zomer al weer plaats  in Klarenbeek. Tijdens deze wekelijkse inloopochtenden is het MFC aan de Bosweg geopend van 10.00 tot 12.00 uur en kunt u terecht voor een spelletje of een praatje.

Iedere 1e en 3e woensdagochtend van de maand wordt er ook gewandeld vanaf het MFC. Men vertrekt dan om 09.30 uur voor een route van zo’n 8 kilometer en na de wandeling drinkt men een kop koffie of thee in het MFC. Daarnaast worden er op de woensdagochtend om de week activiteiten georganiseerd: informatieve ochtenden, bingo’s, workshops etc. De kalender met een overzicht van al deze activiteiten vindt u onder andere op het prikbord bij de huisarts, supermarkt of het MFC. Deze is ook op te vragen via e-mail: dorpscontactpersoon@klarenbeeksbelang.nl.

Avondwandelen
Daarnaast wordt er af en toe ook een avondwandeling gehouden. Op dinsdagavond 28 augustus wordt er s’avonds een mooie route gewandeld. Om 18.30 uur wordt er verzameld bij het MFC, aan- of afmelden is niet nodig. De volgende avondwandeling vindt plaats op 30 oktober.

Inloopactiviteiten komende periode
Komend najaar zijn weer tal van leuke activiteiten gepland. Kijk voor het programma op de website www.mfcklarenbeek.nl/dorpshuis. Maar hierbij een aantal activiteiten voor de komende periode. Op woensdagochtend 22 augustus vindt de openluchtbingo plaats. De koffieklus op 29 augustus. Het 12-uurtje, gezamenlijke lunchen, op 19 september. Hiervoor is opgave vooraf wel nodig via 0612260021 of inloop@mfcklarenbeek.nl . Daarnaast vinden de reguliere inloopochtenden natuurlijk ook plaats (als er geen activiteit is gepland).

Fietsen
Iedere 2e en 4e woensdagavond van de maand wordt er ook gefietst in Klarenbeek. Om 18.30 uur start men vanaf het MFC voor een route van zo’n 25 kilometer. Ook hier is deelname geheel vrijblijvend, aan- of afmelden is niet nodig.

Informatie
Informatie over de inloopochtenden vindt u op de site www.mfcklarenbeek.nl/dorpshuis
en via facebook www.facebook.com/mfcklarenbeek (ook toegankelijk voor niet facebook-gebruikers). Mocht u zelf een leuk idee hebben voor een inloopochtend of een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook, laat het dan weten via bovengenoemd e-mailadres of telefoonnummer.

Abba zaterdag in het MFC

Nog 2 dagen...dan treedt de ABBA tribute band op in het MFC! Nog geen tickets? Haal ze snel bij een van de verkooppunten:

- Primera de Damper – Beekbergen
- Oonk Boek- en kantoorboekhandel– Twello
- Snackcounter – Klarenbeek
- MFC – Klarenbeek
- Bike Totaal Wolters - Klarenbeek

 

Aanvullende informatie

Datum: zaterdag 7 juli

Zaal open: 20.00 uur

Tickets voorverkoop: € 15,-

Tickets a/d deur: € 17,50

 

Abba Tribute Band op 7 juli in het MFC

De Abba Tribute Band komt op zaterdag 7 juli naar het MFC Klarenbeek. ‘De beste ABBA tributeband van Europa’ brengt vanaf 20 uur een avondvullend programma.

ABBA Tribute neemt de bezoekers mee terug naar de tijd van Dancing Queen, Mamma Mia, Waterloo, The winner takes it all en vele andere bekende nummers van ABBA. Twee vocale Dancing Queens aan het front en een gedegen muzikaal vakmanschap daarachter zorgen voor de karakteristieke ABBA sound. De authentieke kleding maakt het plaatje compleet, een flashback naar de muzikale tijden van weleer.

Binnenkort meer over de kaartverkoop van dit prachtige evenement op de sc Klarenbeek site  of op Facebook.

Wandelspektakel Klarenbeek

WS78 organiseert op 23 en 24 maart 2018 diverse wandeltochten vanuit Klarenbeek. Op zaterdagochtend starten de dagafstanden van 20 km en 40 km. De middag daarvoor start om 15.30 uur de Long Distance Walk van 110 km. Op vrijdagavond om 22.00 uur starten de nachtafstanden van 40 km, 60 km en de Kennedymars van 80 km. De parcoursen voor de nacht gaan over rustige verharde wegen. Voor overdag zijn vooral de mooie onverharde paden uitgezocht.
Het kloppende hart is de startlocatie in MFC Klarenbeek, Bosweg 12-14, 7382 CC Klarenbeek.
De langste afstand, de Long Distance Walk van 110 km, start met een parcours over vooral onverharde paden. Bij het donker worden gaat het verder over verharde wegen. Daarbij komen de deelnemers terug op de startlocatie in Klarenbeek en lopen verder met de deelnemers aan de andere nachtafstanden.
In de eerste nachtelijke lus van 20 km lopen de wandelaars richting Wilp-Achterhoek. Bij de Kaasboerderij Den Hoek is een rustpost. Daarna gaan we naar buurtschap het Hooiland, waar in het buurthuis Samuel een rustpost is ingericht. De tweede nachtelijke lus van 20 km kenmerkt zich door rust en stilte. De omgeving is dermate verkeersarm dat het niet moeilijk zal zijn om het gepiep van uilen te horen. Daarbij maken we gebruik van een fantastische rustplaats bij familie Koerts, waar zowel vrijwilligers als wandelaars laaiend enthousiast over zijn.
Op zaterdagochtend gaan de eerste 20km over het gemeentelijk grondgebied van de gemeente Voorst. De route komt langs de molen De Hoop, het unieke kabouterdorp en de IJssel. Na terugkomst bij de startlocatie gaan de deelnemers aan de dagafstand van 40 km verder met het parcours voor de kortere dagafstand. Ook de langste nachtafstanden volgen deze route. Deze gaat over het grondgebied van de gemeente Apeldoorn langs de Verloren Beek en over de Beekbergse Enk naar Lieren. Op het terrein van de Veluwse Stoom Maatschappij is een prachtige rustlocatie. Terug gaat langs de Beekbergse Beek en over een deel van het nieuwe klompenpad Klarenbeek.
Voor het deelnemen aan de nachtafstanden is vooraf inschrijven verplicht. Dit kan via de website van WS78. Het deelnemers aantal is beperkt en de inschrijflimiet van 350 is bijna bereikt!
Voor de dagafstanden van 20 en 40 km kan alleen op zaterdagochtend op de startlocatie ingeschreven worden. Tussen 7.00 uur en 9.00 uur is het inschrijven en de start van de 40 km. Daarna  volgt tot 11.00 uur het inschrijven en start van de 20 km.
Voor meer informatie: www.ws78.nl